BD and Me™ is een leerplatform dat is ontwikkeld voor mensen met diabetes die insuline gebruiken. Het programma bestaat uit een aantal opleidingen met korte lessen. U kunt de opleidingen en lessen in elke volgorde volgen. De modules zijn toegankelijk voor mensen met diabetes die insuline gebruiken en voor zorgprofessionals.

Belangrijke klinische en gezondheidsvoorlichtingsonderzoeken* hebben aangetoond dat opleidingen op maat die inspelen op individuele leerbehoeften tot veel betere resultaten leiden dan algemene informatie die aan iedereen wordt verstrekt. De BD and Me™-website helpt u en uw zorgverlener of arts vast te stellen wat uw leerbehoeften zijn en zorgt ervoor dat u toegang heeft tot de informatie over insulinetoediening waar en wanneer u die nodig heeft.

BD and Me™ is voor iedereen van 18 jaar of ouder die diabetes heeft en insuline gebruikt, en voor zorgverleners, artsen en apothekers.

U moet aangemeld zijn om van alle functionaliteiten op de BD and Me™-website gebruik te kunnen maken. Als u bent aangemeld, kunt u uw voortgang bekijken, uw kennis testen en krijgt u een bericht als er nieuwe modules of activiteiten beschikbaar zijn. Aanmelden is eenvoudig: u heeft alleen een gebruikersnaam en e-mailadres nodig. Zie de volgende vraag voor meer informatie over ons beleid voor gegevensverzameling.

BD neemt gegevensbescherming serieus. De enige persoonlijke informatie die BD verzamelt van gebruikers (mensen met diabetes of zorgverleners) is uw e-mailadres, dat wordt gebruikt als uw gebruikersnaam om in te loggen en om anonieme vragenlijsten en e-mailberichten te versturen over producten en diensten van BD aan gebruikers die zich hebben aangemeld voor meldingen van de website. Gebruikers kunnen zich te allen tijde afmelden voor de mailinglijst van deze website. Bepaalde niet-persoonlijke gegevens (cookies, surfgedrag) worden verzameld om meer inzicht te krijgen in uw gebruik van de BD and Me™-website, zodat we deze beter op u kunnen afstemmen.

Indien u zichzelf heeft aangemeld als zorgverlener vragen we meer gegevens van u, zodat we inzicht krijgen in waarom deze dienst van belang is en om opvolging te geven aan de dienst. Op hun profielpagina kunnen zorgverleners zich afmelden voor de BD and Me™-mailinglijst.
Klik hier voor de volledige privacyverklaring.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’ onder het wachtwoordveld bovenaan deze pagina.
Als u uw wachtwoord wilt wijzigen, ga dan naar uw profiel met behulp van deze link. Of klik op het profiel-icoontje rechtsboven op deze pagina als u bent ingelogd, selecteer Instellingen, scroll naar beneden naar ‘Wachtwoord’, voer uw nieuwe wachtwoord in en bevestig het nieuwe wachtwoord. Klik vervolgens op ‘opslaan’ onderaan de pagina.

Als u uw e-mailadres wilt wijzigen, ga dan naar uw profiel met behulp van deze link. Of klik op het profiel-icoontje rechtsboven op deze pagina als u bent ingelogd, selecteer Instellingen, wijzig uw e-mailadres in het daarvoor bestemde veld, en klik vervolgens op ‘opslaan’ onderaan de pagina.

U heeft toegang tot de BD and Me™-website vanaf uw laptop en via tablets en smartphones. De website is compatibel met de meeste webbrowsers (Internet Explorer, Chrome, Safari, Firefox). Elke module heeft een gesproken stem die u meeneemt door de lessen. Zorg voor een optimale gebruikerservaring dat uw geluid goed werkt.

BD and Me™ is een online platform, dus helaas kunt u het niet gebruiken zonder internettoegang. We werken echter voortdurend aan verbetering van onze diensten, daarom zijn we momenteel aan het kijken of er genoeg interesse is voor een mobiele BD and Me™-app.

De BD and Me™-website is compatibel met de meeste webbrowsers, zoals Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox. Indien de website niet goed wordt weergegeven of niet goed werkt, controleer dan of uw browser up-to-date is. Blijft het probleem bestaan, neem dan contact met ons op.

De BD-code in de doos pennaalden is slechts 3 maanden geldig. Na 3 maanden moet u een andere code uit een nieuwe doos gebruiken.

Elk land heeft zijn eigen specifieke codes voor het online leerplatform. Helaas kunnen codes niet buiten het land van herkomst worden gebruikt.

Nee. BD and Me™ is een leerplatform dat wordt gebruikt ter ondersteuning van de richtlijnen van uw zorgverlener of arts. Het is heel belangrijk dat veranderingen in insulinegebruik of injectietechniek worden besproken met uw zorgverlener of arts.

De code in uw doos BD-pennaalden is 3 maanden geldig. Is de code verlopen, gebruik dan de code uit een nieuwe doos. De meeste mensen gebruiken elke 3 maanden ten minste één doos pennaalden.

Ja. We adviseren u het geleerde te bespreken met uw zorgverlener en arts, en zelfs met uw apotheker. Wijzig echter nooit uw insulinetherapie zonder dit eerst te bespreken met uw zorgverlener, arts of apotheker.

Nee. Praat altijd met uw zorgverlener, arts of apotheker als u vragen heeft over uw behandeling. De opleidingen en lessen op de BD and Me™-website zijn niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Het formulier om contact op te nemen is niet bedoeld om vragen over uw diagnose of behandeling te stellen.

Indien de les niet goed wordt weergegeven, update dan uw browser. De BD and Me™-website is geoptimaliseerd voor de meest recente versie van webbrowsers zoals Chrome, Internet Explorer, Safari en Firefox. Blijft het probleem bestaan, neem dan contact met ons op.

U kunt uw BD and Me™-account op elk moment verwijderen. Ga naar uw profiel met behulp van deze link of klik op het profiel-icoontje rechtsboven op deze pagina. Op uw profielpagina kunt u klikken op ‘Verwijder mijn account’.

Als u uw account verwijdert, dan verliest u al uw voortgang en geschiedenis. U heeft geen toegang meer tot BD and Me™ totdat u zichzelf opnieuw aanmeldt.

U kunt berichten en e-mails van BD and Me™ op elk moment inschakelen of uitschakelen. Ga naar uw profiel, selecteer ‘Instellingen’ en vink het vakje voor ‘Ik ga akkoord met het ontvangen van berichten van BD and Me™’ aan of uit. U kunt ook de link onderaan elk e-mailbericht van BD and Me™ gebruiken om u af te melden voor toekomstige berichten.

Neem contact met ons op

Information Provision in Diabetes about medicines: Developed by a partnership of the Association of the British Pharmaceutical Industry, Ask About Medicines and Diabetes UK January 2007
Diana S. Bentala, Alison Cawseya, Ray Jones: Patient information systems that tailor to the individual. Patient Education and Counseling 36 (1999) 171 180
Grassi G, Scuntero P, Trepiccioni R, Marubbi F, Strauss K, Optimizing Insulin Injection Technique and its Effect on Blood Glucose Control, Journal of Clinical & Translational Endocrinology (2014), doi: 10.1016/j.jcte.2014.07.006.